Bu Blogda Ara

27 Aralık 2018 Perşembe

FİRAVUNLUK BİR SİSTEMİN ADIDIR!



“Şu bir gerçek ki, Firavun malum ülkede zorbaca baskı kurmuş ve ülke halkını kastlara ayırmıştı. Onlardan bir sınıfı zayıf ve güçsüz düşürmek istiyor, (bu yüzden) çocuklarını öldürtüp kadınlarını sağ bırakıyordu; çünkü o, gerçekten de bozguncunun tekiydi. Kasas Suresi:4
Firavunluk bir şahsa münhasıran kullanılan bir isim gibi görülse de bir sistemi kurumu anlayışı tanımlamaktadır. Firavunluk anlayışı tarihin her döneminde uygun zeminler bulduğu zaman hemen kendisini ortaya çıkarmıştır. Bu anlayış günümüzde neredeyse her coğrafyada varlığını sürdürmektedir.
Yukarıdaki ayeti kerimede anlatılan en önemli özelliği halkını fırkalara parçalara bölerek bir kısmını küçümsemesidir. Çünkü Firavunlar doğrudan hedef olmaktan çok korkarlar, onun için kendi halkını parçalara ayırarak bir grubunun yanında görünerek o halkın savunucusu ve onlarla birlikteymiş gibi hareket ederek, diğer grubu horlayarak aşağılayarak karşılıklı grupları karşı karşıya getirmek en büyük sermayesidir. Gruplar karşı karşıya geldiği zaman, yanında olduğunu gösterdiği grubun doğrudan savunması altına girerek kendisini bir nevi karantinaya almış olur.
Bu Firavuni anlayışlar, tüm küreye egemen olan büyük Firavunlar olduğu gibi belli bölgeleri yöneten ve lokal düzeydeki küçük Firavunlarda olabilir. Büyük firavunlar daha kapsamlı halkları parçalarken bölgesel ve ülkesel düzeydekiler ise kendi yönetiminde olan halkları fırkalara ayırırlar. Küresel Firavunlar günümüzde daha çok teröre karşı olduklarını ve insanların güvenliği için çalıştıklarını huzurlu bir dünya oluşturmak istediklerini anlatarak, gerçek niyetlerini ve amaçlarını gizleyerek endişe duydukları halkları ve yönetimleri aşağılayarak onların tehlikeli olduğunu anlatırlar. Böylece kendilerine yandaş bularak küre üzerinde yaşayanları fırkalara ayırarak daha kolay sömürü yollarını oluştururlar. Küresel emperyalizm günümüzün tam çağdaş Firavuni sistemleridir. Bunlar gittikleri birçok yerde halkları kurşunlardan geçirerek toplu katliamlar yaparlar. Sebebini ise bunların yeryüzünde huzuru bozmak istediklerini ve terör faaliyetlerinin destekçisi ya da farklı amaçlar için çalıştıklarını ifade ederek küresel megafonla tek ağızdan dünyayı bilgi bombardımanına tutarlar. Bu süreç onların zulmünün devamını sağlar.
Küçük çaptaki Firavunların en belirgin yönü ise kendi yönetimlerinde olan halklarını, ideolojik, mezhebi, inançsal ve etnik özelliklerine göre fırkalara ayırarak daha çabuk sömürme ve kendi varlığını devam ettirme yollarını seçerler. Bu şeytani algılar anlaşılmadığı sürece toplumların sömürülmesi kaçınılmaz bir kader olarak yaşanır. Firavunlar, toplumun genelini hedef edinmekten her zaman kaçınırlar. Çünkü toplumun tamamını mutlu ve huzurlu kılmak gibi onların bir anlayışı yoktur. Onların öncelikli yapmaları gereken kendi varlıklarını devam ettirmek için bağlayıcı ve etkili kanun ve kurallar ihdas etmektir. Kendi dışındakilere bakışı ise, ne kadar kendi varlığını koruyacaklarına göre onları sınıflara ayırmaktır. Bu sınıflamada dikkat edeceği en önemli özelliklerden biri toplum olarak insanların kutsallarına sahip çıktığını göstermektir. Kutsallara sahip çıktıklarını göstermeleri hiç akmayan suların akmasına sebep olur. Toplumda değişim yapabilecek düzeyde olmayan ve inanca dayanmayan kutsallar olsa da onların pek fazla yanlarında görülmek istemezler. Çünkü inanca dayanmayan etkileyiciler çok çabuk terk edilir, bunu bilen Firavuni anlayışlar daima İnanç göletlinden beslenirler…Firavun İsrail oğullarını ezmesine onlara her türlü zulmü reva görmesine onların inançlarıyla alay etmesine rağmen yine onların dinlerine sahip çıktığını söyleyerek onları daha iyi sömürmenin tescilini yine onlara yaptırmıştır. ………Muhakkak ki, Musa ve Harun’un” sizin dininiz değiştirmesinden ve yeryüzünde bozgunculuk yapmasından endişe ediyorum…” Mümin:26. Bu ayette de açıkça anlatıldığı gibi Firavunlar parçalara ayırdığı halklardan mutlaka baskın olan ve kendisine bağımlı kıldıklarının dini inançlarına sarılarak yeniden, inlettiği ezdiği halkları sömürme taktiklerini burada ortaya koymaktadır. Evet, Firavunluk bir tarihsel statükonun genel adıdır.
Firavunların bu ayak oyunlarını ve varlıklarını nasıl devam ettirdiklerini bilmeyenler her dönemde Firavunların zulmü altında ezilmeye mahkumdurlar. Firavunların dillerinden hiç düşmeyen söz onların dinine sahip çıkmasıdır. Eğer yeryüzünde bir yönetim altında bulunan insanlar birbirine düşman oluyor, herkes birbirinin varlığından rahatsız olmaya başlamışsa orada mutlaka Firavuni sistemlerin daha büyük emellerinin gerçekleştirildiği unutulmamalıdır. Firavunların sistemsel devamlılıkları halkların birbiriyle uğraşmalarıyla hedef olmaktan çıktığı için, onlar hep palazlanarak yeni zulüm baskı ve şiddet senaryoları oluştururlar. Yeryüzü firavunlarından kurtularak tüm insanların birbirine tahammül ederek kardeşçe yaşayacağı toplumsal yaşam tohumlarının dünyanın her karış toprağına ekilmesi için durmadan çalışmaya ve bu uğurda ne pahasına olursa olsun mücadele azminin devam etmesine ne dersiniz….
Erol KEKEÇ/26.12.2018

"SABAH YAKIN DEĞİL Mİ?

"SABAH YAKIN DEĞİL Mİ?
Kendini herkese uydurmak için yontmaya koyulanlar, sonunda yontula yontula tükenip giderler.

Popüler Yayınlar

Bitsin Bu Zillet

Bitsin Bu Zillet
Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. KEMAL ATATÜRK

Ağlatıpta gülene yazıklar olsun!...

Ağlatıpta gülene yazıklar olsun!...
Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.

Senin rabbin sana senden yakın.....

Senin rabbin sana senden yakın.....

omuzlarında dünyayı taşıyan küçükler!

omuzlarında dünyayı taşıyan küçükler!
Zulüm yanan ateş gibidir, yaklaşanı yakar;Kanun ise su gibidir, akarsa nimet yetiştirir.

Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun!....

Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun!....
"Kuşlar gibi uçmasını,balıklar gibi yüzmesini öğrendik ama insan gibi kardeşce yaşamasını öğrenemedik..."

kelebek gibi hafif olun dünyada

kelebek gibi hafif olun dünyada

Kevserin Başında Buluşmak Umuduyla

Kevserin Başında Buluşmak Umuduyla

çöllerden geçerek varılır havuzun başına!

çöllerden geçerek varılır havuzun başına!