Bu Blogda Ara

6 Haziran 2013 Perşembe

NOHUT MUSTAFA'NIN İNADI KARANLIĞIN BAŞLANGICI!



Son günlerin ana gündem maddesi olan ülke genelindeki eylemlerin menşeine ve genişleme sürecine bir göz atarak bu konuları sizlerin düşünmesine bırakacağız. Bu eylemlerin olması kadar doğal bir davranış olmaz, her insanın fıtratında kafasına yatmayan olaylara bir tepki göstermek yatar, ancak bunları kullanma şekli, ortama ve etkileyici uyarıcılara bağlı olarak değişim gösterir.
                Tepkiler bir başkasının yaşam alanına müdahale etmediği sürece hoş karşılanır,ancak yaşam alanlarını aşarak yaşama müdahale boyutuna ulaştığı zaman,kamu hayatını korumakla görevli merkezi otorite tarafından kontrol altına alınmak zorundadır.Bu tarz hareketleri özgürlük naralarıyla süsleyerek,diğer insanlara çiçek dağıtıyorlarmış gibi,göstermeye çalışmak hakikaten bu olayların geri planındaki çok büyük oyunların gizlendiğinin kanıtıdır.Woltarire’nin dediği gibi,”düşüncelerinizi özgürce yaşayacağınız ortamı oluşturuncaya kadar sizinle birlikte mücadeleye ben de hazırım….”ancak bu eylemleriniz kendi özgürlüklerinizi kazanmanın ötesinde,kirli oyunları tezgahlamak adına girişilmiş gizli faaliyetlerin adı konulmamış senaryosunun oynanan sahnesi olursa,kusura bakmasın kimse biz bu sahnenin hiçbir yanında olmayacağımız kesindir.
                Şu anda oynanmaya çalışılan kirli oyun bunu kanıtlar niteliktedir. Çünkü birçok varlık boğazında yutkunamadığı zehirleri toplumun üstüne kusma derdinde. Ey sevgili halkım! Bu numaraların hiçbiri sizin yaşamınıza uymayacak kadar dar ve sıkıcı bunu anlamakta gecikirseniz, birileri diktiği elbiseyi sizin vücudunuza zorla giydirecektir, haberiniz olsun.
                Sizlerin neden olarak gösterdiğiniz kıvılcımların normal olduğunu bizler de biliyoruz, ancak başlangıç noktası çok iyi olan bir çok toplumsal hareketler, yıkıcı dökücü parçalayıcı hatta bir daha toplumun kendisini toparlama imkanlarını dahi elinden alabilecek kaos ortamlarını yaratabilir. Şu anda devam etmekte olan bu kıvılcımların hepsi bu amaçlar uğruna kullanılmak için söndürülmek istenmiyor. Çünkü bu çığırtkanlığın devam etmesini isteyen güçler tamamıyla sizin elinizdeki ekmeğinize ve yaşam alanınıza göz dikmiş olan emperyalist haydut güçlerdir. Bunları anlamak için size vahiy gelmeyecek, etrafınızda dönen dolapların neden ve sonuçları arasında bir bağlantı kurduğunuz zaman bunları rahatlıkla anlarsınız. Masumane bir gezi parkının yıkılmasına tepki gösteren insanların eylemi olarak görmek istedik, ancak bunun ardındaki hinterlanda baktığımızda, buradaki insanların doğal tepkilerinin içinde, arkasında, sağında, solunda, üstünde ve altında şeytanın atlı ve yaya askerlerinin olduğunu fark ettik. Bu şeytani güçleri benim gariban doğal tepkisini ortaya koyan insanımda anlamakta zorlanır. Çünkü onunla beraber hareket ediyormuş gibi kendisini göstermektedir.
                Ey iyi niyetli dostlarım, cehennemin yolu iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir bunu biliniz. Biz de çok iyi niyet besledik ve hala da iyi niyetli kardeşlerimizin tepkisini öyle kabul ediyoruz. Doğal tepkilerini ortaya koyan kardeşlerimiz tepkilerinin büyük oranda amacına ulaştığını görünce o meydanları terk ettiler, ancak meydanları doldurmak isteyen başka güçler aynı sloganları kullanarak meydanları işgal etmeye başladılar, sonrasında da olaylara müdahil olmak isteyen güçler ortaya çıktı. Bu güçleri tanımak, ancak verdiği acılar sinelerimize silinmeyecek acılar bıraktığı zaman gerçekleşecektir. İşte ben bu güçlerin verecekleri acıların kurbanı olmadan önce tüm kardeşlerime sesleniyorum, uyanalım ve bu oyunları kuran oyun kurucuların oyunlarını kendilerine iade edelim. Biz bunun iadesini yapmazsak, inanın bana değişim unsuru olarak bizlerin hipnoz edilmiş beyinlerine hiç bir ücret ödemeden bir hiçle takas gerçekleşecek. Uyanalım kardeşim inatçı Nohut Mustafa ile, buna karşı olan Horoz Ali’nin durumuna düşmek üzereyiz. Geldiğimiz noktada o kadar çok inatlaşma başladı ki, ne olursa olsun biz bu tavrımızdan vaz geçmeyeceğiz diye şiddetli bir inatlaşma sendromunu yaşamaktayız.
                Nohut Mustafa ve Horoz Ali birlikte ava çıkarlar, bir karga uçar gelir ve kayanın üzerine konar bunu gören Horoz Ali, işte kayaya bir karga kondu der. Nohut Mustafa hemen atılır, hayır o karga değil, simsiyah bir oğlaktır der. Horoz Ali yahu kardeşim Oğlak uçar mı diye sorar, o zaman Nohut Mustafa uçabilir der, Horoz Ali kızarak gidelim yanına bir bakalım uçuralım bakalım göreceksin oğlak mı, yoksa karga mı daha iyi anlarsın der. Kayanın yanına yaklaşırlar ve bir taş atarlar, karga bir anda havalanır ve gider, bunun üzerine Horoz Ali, Nohut Mustafa bak gördün mü, oğlak mı der. Nohut Mustafa uçtu gitti ama yine de oğlaktır, kesinlikle senin dediğin değil diye cevap verir…
                Sevgili dostlar bizim şu andaki durumumuz yukarıda anlattığım hikâyeden hiçte farklı değil. Gezi alanı için yapılan eylemler, gezi alanı için yapıldıysa sormamız gerekmez mi, be kardeşim bakın gerekli önlemler alınıyor neden hala bu eylemler amacını aşmadı mı diye sorduğumuz da, her şey yapılsa da biz bundan vaz geçmeyeceğiz diye inatlaşma sorunu yaşayacaksak, kim farklı olduğumuzu söyleyebilir. Şu inatlaşmayı bırakalım, gereken neyse onu uygulayalım, kimsenin canı acımadan bunların önüne geçmek gerekir, bu da vatandaşların duyarlılığından ve devletin merhametli elleriyle halkının başını okşamasından geçer. Bu hatırlatmalarım umarım teğet geçilmez, yoksa gelecek acılar hepimizin yüreğini tam ortasından deler geçer…
                SOSYOLOG-EROL KEKEÇ
                05.06.2013(23.50-00.50)

                ÇENGELKÖY/İST

"SABAH YAKIN DEĞİL Mİ?

"SABAH YAKIN DEĞİL Mİ?
Kendini herkese uydurmak için yontmaya koyulanlar, sonunda yontula yontula tükenip giderler.

Popüler Yayınlar

Bitsin Bu Zillet

Bitsin Bu Zillet
Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. KEMAL ATATÜRK

Ağlatıpta gülene yazıklar olsun!...

Ağlatıpta gülene yazıklar olsun!...
Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.

Senin rabbin sana senden yakın.....

Senin rabbin sana senden yakın.....

omuzlarında dünyayı taşıyan küçükler!

omuzlarında dünyayı taşıyan küçükler!
Zulüm yanan ateş gibidir, yaklaşanı yakar;Kanun ise su gibidir, akarsa nimet yetiştirir.

Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun!....

Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun!....
"Kuşlar gibi uçmasını,balıklar gibi yüzmesini öğrendik ama insan gibi kardeşce yaşamasını öğrenemedik..."

kelebek gibi hafif olun dünyada

kelebek gibi hafif olun dünyada

Kevserin Başında Buluşmak Umuduyla

Kevserin Başında Buluşmak Umuduyla

çöllerden geçerek varılır havuzun başına!

çöllerden geçerek varılır havuzun başına!